HUPKES IN DE MEDIA
ONZE ADVOCATEN IN DE MEDIA
Hupkes cs advocaten heeft een landelijke reputatie opgebouwd op het terrein van digitale fraude en andere consumentenzaken. Marius Hupkes vertelt er regelmatig over in TV-programma’s als Kassa en Opgelicht.
Leonie Keet was te horen bij BNR over het juridische spreekuur voor ondernemers bij de Kamer van Koophandel.
Hieronder kunt u deze programma’s nogmaals bekijken en/of beluisteren.

Op 13 april 2024 heeft Kassa een uitzending gewijd aan de fraudeproblemen bij Bunq. Op 21 juni 2024 biedt de bank onder grote druk van de publieke opinie en de politiek een Coulanceregeling aan om de schade te vergoeden. De beveiliging van de app is al op 7 juni opgeschroefd. Ook belooft Bunq beter bereikbaar te zijn.
© BNNVARA (Kassa)
Nederland brengt twee slagen toe in de strijd tegen cryptocriminaliteit. En Hupkes c.s. advocaten heeft het voor elkaar dat verdachte tegoeden op de buitenlandse cryptobeurs HTX zijn bevroren. Én de FIOD haalt een zogeheten cryptomixer uit de lucht, Sinbad.io. Roeland Müller van de economieredactie praat ons bij.
© NOS Radio 1 Journaal

Mag een boekhouder met een volmacht op eigen houtje beslissen dat hij tonnen van een ander zeer risicovol belegt? Een weduwe, die het beheer van haar vermogen aan deze boekhouder overlaat, is niet op de hoogte van zijn acties, totdat blijkt dat al haar bankrekeningen leeg zijn. En aandacht voor de Cypriotische CFD-zaken. Na de uitzending wordt een openstaand bedrag alsnog betaald.
Stephan vertelt aan AVROTROS Radar hoe hij slachtoffer wordt van beleggingsfraude. De fraudeurs gebruiken cryptoexchange Coinbase voor het witwassen van de buit. Voor Coinbase gold tot 21 september 2022 een wettelijk verbod om Nederlandse klanten te bedienen. We hebben Coinbase aansprakelijk gesteld en deze zaak aan de rechter voorgelegd.
© AVROTROS Radar
De AFM waarschuwt nog steeds voor dubieuze CFD-aanbieders. Goed nieuws is dat er nu wel gunstige uitspraken van Nederlandse rechters zijn. We hebben meegewerkt aan de AFM signalenmonitor van september 2021.
© AFM (Signalenmonitor)
Bitcoin-wallets kunnen worden misbruikt door fraudeurs die nepbeleggingen verkopen. Soms blokkeren de wallets saldo op de rekening als ze ontdekken dat sprake is van fraude. Je moet dan soms wel “internationaal” procederen om het veilig gestelde bedrag terug te krijgen. In gesprek met Marloes Kolthof, directeur van de fraudehelpdesk.
© Omroep Max (Meldpunt)